Spelend leren ponyrijden op paardvriendelijke wijze

Ponyclub

Ben jij paardenliefhebber en droom jij van paardrijden? Bij de ponyclub (ponyrijlessen) van ‘De Verloren Kost’, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, leer je meer dan alleen op een paard zitten. Respect voor de pony/het paard, je talenten ontdekken en versterken, persoonlijke ontwikkeling en samenwerken. Aspecten die Annemarie vanuit haar onderwijskundige achtergrond telkens weer laat terug komen in de lessen. Dierenwelzijn staat hierbij altijd op nummer één.

Buiten zijn is goed voor mens en dier, vandaar dat we zoveel mogelijk buiten zijn. Je krijgt dus in de buitenbak les en als je al wat meer ervaren bent, maak je ook af en toe een buitenrit in de naastgelegen bossen.

Hoe ziet een ponyles eruit?

 • Je haalt samen met de andere kinderen uit jouw groepje de pony’s uit de wei. Je hebt geen vaste pony, maar iedere keer een andere, zodat je met verschillende pony’s en hun karakters leert omgaan en leert hoe je contact moet maken met een pony.
 • Je poetst (onder begeleiding) de pony waar je op gaat rijden en maakt de pony klaar voor de les.
 • Je krijgt rijles in de buitenbak. De lessen worden afgestemd op jouw eigen niveau en tempo. De lessen zijn iedere week anders.
 • Je zadelt de pony af na de les.

Papa en/of mama kunnen onder het genot van een kop koffie tijdens de les meekijken vanaf de rand van de buitenbak.

Gediplomeerd docente Annemarie

Ooit al eens een stoelendans met een pony gedaan? In de lessen van Annemarie verveel je je nooit! Al haar ervaring als lerares, haar omgang met paarden van jongs af aan en haar ervaring met het rijden van dressuurwedstrijden komen samen in de ponyrijlessen. Op een speelse manier leert ze je respectvol omgaan met paarden. Maar ook jezelf ontwikkelen, uitdagen en samenwerken met anderen. Zodat je groeit en je je talenten versterkt. Altijd in je eigen tempo en op jouw eigen niveau.

Wil je lid worden van de ponyclub of meer informatie? Neem dan contact met ons op via  info@deverlorenkost.nl Paardrijden en ponyrijden is uitsluitend mogelijk voor kinderen die lid zijn van de ponyclub of glamping gast zijn.

Weetjes

 • Paardvriendelijk
 • Buitenmanege
 • Kleinschalig en afgestemd op individueel niveau
 • Ervaren en gediplomeerd instructrice
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Diverse extra activiteiten zoals bosritten

Tarieven

Vanaf € 15,- per les voor ponyclub leden en glamping gasten.

5 rittenkaart (alleen voor ponyclub leden)    –  € 75,-
10 rittenkaart (alleen voor ponyclub leden)  –  € 150,-

Ponypret tijdens je vakantie

Jouw Farmcamps verblijf bij paardenparadijs De Verloren Kost start met een gratis rondje op de pony voor gasten tot en met 12 jaar. Gaat jouw ‘paardenhart’ hier sneller van kloppen? Speciaal voor de jonge Farmcamps gasten organiseert Annemarie speciale beginnerslessen à € 15,- per les (afhankelijk van type en duur), ter plekke te boeken bij aankomst.

Wat kun je verwachten?

 • Je leert op een speelse manier de beginselen van het paardrijden.
 • Je maakt kennis met de verzorging en de begeleiding van een pony.
 • Je doet leuke oefeningen in onze buitenmanege samen met andere kinderen
 • Je doet een leuk spel als afsluiting
 • Je verzorgt de pony na afloop van de les

Zit je al op paardrijles? Bij aankomst kun je een rondje voorrijden om te laten zien wat je al allemaal kunt. De boerin bekijkt wat de mogelijkheden zijn voor lessen/paardrij activiteiten op jouw niveau.

Bij voldoende animo organiseert Annemarie bosritten voor beginnende ruiters en buitenritten voor (licht) gevorderde ruiters door de naastgelegen bossen. Informeer bij je aankomst wat de mogelijkheden zijn voor een bos- of buitenrit tijdens jullie verblijf.

Reacties van leden/deelnemers

Hele lekkere ijsjes en niet van die zuinige bolletjes. Vriendelijk geholpen. En nog veel meer lekkere dingen. Mooi uitgangspunt voor wandelingen.

Johan de Wilde2021

Heerlijke koffie en lekker ijs. Een oase van rust. Een geheime plek in het Zuiden.

Helga Zeegers - Berghof2020

Gezellige weide met ijs, verfrissing en een leuke kinderboerderij. Glamping mag er ook wezen. Leuke plek!

Ton PetersGoogle