Welkom bij De Verloren Kost

Over ons

Op een prachtige plek in het heuvelland, in een oase van rust, letterlijk aan het einde van de weg ligt boerderij De Verloren Kost. Sinds 2012 hebben wij, Sherman en Annemarie, de boerderij van Sherman’s ouders overgenomen en omgetoverd van agrarisch bedrijf naar recreatieboerderij met 25 glamping tenten. De melkkoeien hebben plaats gemaakt voor 32 pony’s en paarden, Annemarie’s grote passie, een echt paardenparadijs. Samen met onze kinderen Liv en Fenne, willen wij onze gasten/bezoekers zoveel mogelijk kennis laten maken en laten genieten van het plattelandsleven.

Ponyclub

Naast het kleinschalige paardenpension, verzorgt Annemarie paardrijlessen voor kinderen t/m 16 jaar. Vanuit haar onderwijskundige achtergrond zijn deze lessen meer dan alleen leren paardrijden. Je eigen talenten ontdekken, zelfvertrouwen kweken, leren samenwerken en respect voor dieren staan centraal tijdens de kleinschalige lessen. Annemarie kijkt naar het individuele kind en past de oefeningen hierop aan. En wilt kinderen stimuleren om meer buiten te zijn.

BoerderIJSterras

Behalve de manege en pension, beschikt De Verloren Kost over een boerderijterras dat met name in de weekenden en tijdens de zomer open is. Je kunt hier terecht voor een heerlijk ijsje (ambachtelijk bereid door een meester-ijsbereider uit de regio), verse smoothies of koffie met Limburgse vlaai. Een plek waar je even gezellig kunt bijkletsen met vrienden en tot rust kunt komen, terwijl de kinderen lekker buiten spelen of je samen met je kinderen naar de boerderijdieren kunt kijken.

Glamping

Sinds 2018 is De Verloren Kost glamping locatie van FarmCamps. In de 25 luxe safaritenten die van alle gemakken zijn voorzien geniet je van een heerlijke boerderijvakantie. Anders dan bij andere kampeerboerderij vakanties, mag je niet af en toe de boer meehelpen, maar kun je professioneel leren ponyrijden, meehelpen de boerderijdieren te verzorgen en meedoen met de speciale kinderactiviteiten waardoor je het plattelandsleven helemaal ervaart. Dierenwelzijn en dieren met respect verzorgen staan daarbij op nummer 1.

Kortom, er is genoeg te doen, en bij ‘De Verloren Kost’ zul je je niet gauw ‘verloren’ voelen. Kom je ook genieten van het plattelandsleven op misschien wel één van de best bewaarde geheime prachtplekjes in Zuid-Limburg? Tot snel!

Groeten, Annemarie, Sherman, Liv en Fenne Franssen

Reacties van gasten

Een geweldig vakantieverblijf voor jezelf en de kindjes om helemaal een te worden met dier en natuur.

Anita Bonnema2020

Heel gezellig, een warm bak koffie met een Limburgse vlaai halverwege de wandelroute. Hele vriendelijke aardige mensen die zelfs aandacht hadden voor mijn hondje Ella en haar een hondensnack gaven.

Karim Abrik2021

Heerlijke plek! Prachtig uitzicht, fijne tenten, Sherman en Annemarie zo lief voor de kinderen en van alles te doen! Wij komen zeker terug!

Lara E.2021